Gümülcine

13.05.2012

AKITMALI TAVUK YEMEGI



Itiraf etmeliyim ki,zahmetli yemeklerle aram pek iyi degildir aslinda.Fakat son zamanlarda esimin akitmali tavuk yemeginden cokca söz eder olmasi,üstü kapalida olsa bana gönderilen bir mesaj idi.
Belkide bu yemegi ilk defa yapacak olmam beni korkutmustu.Ve cuma günü ani bir kararla yapmaliyim dedim kendi kendime.
Daha cok Yunansitanin Bati Trakya Bölgesine özgü olarak bilinen bu yemegi,daha önce bircok kez Yunanistanda taze kesilmis köy tavugu ile yemistim.









Önceden hazirlanan akitmalar kücük kareler seklinde kesilip üst üste gelecek sekilde dizilir.Pisen tavuk etleri tavada birazcik kizartilir.Tavugun suyuna tuz ve kirmizi toz biber eklenir ve tavuk suyunun koyulasmasi icin biraz daha kaynatilir.Biraz sogumus olan akitmalarin üzerine etler dizilir ve sicak olan tavuk suyu dökülür.

Tüm Annelerin ve Anne adaylarinin anneler gününü kutluyorum ve güzel bir hafta diliyorum....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...